5baaeea4496f5-20180925_192600
HIGH SCHOOL USA

Sådan fungerer det!

HIGH SCHOOL USA

Sådan fungerer det!

bliv udvekslingsstudent på high school

sådan fungerer det!

 7 LETTE SKRIDT:

GRATIS INTERVIEW – DU OG DINE FORÆLDRE MØDER GO! HIGH SCHOOL

Alle udvekslingselever starter med en indledende og uforpligtende samtale, der tilbydes helt gratis. Du og dine forældre kan besøge os på vores kontor, til et infomøde eller til et online interview.

TILMELDING - SKAL VI SAMARBEJDE?

Efter interviewet vil du få besked om, hvorvidt vi kan optage dig i programmet. Dette besluttes blandt andet på baggrund af din modenhed, karakterer og eventuelle allergier eller sygdomme. Hvis du bliver godkendt, er det op til dig og dine forældre at beslutte, om du ønsker at deltage i USA-programmet.

ANSØGNING TIL USA – FORTÆL VÆRTSFAMILIEN, HVEM DU ER

Når du har tilmeldt dig, vil du modtage ansøgningspapirerne fra vores partnerorganisation i USA. Ansøgningen skal blandt andet indeholde breve fra dig og dine forældre til din kommende værtsfamilie, et fotoalbum samt dokumentation fra din læge og skole. Efter vi har godkendt din ansøgning, sender vi den til vores partnerorganisation. Derefter går de i gang med at finde en værtsfamilie og en skoleplads til dig.

FORBEREDELSESMØDE – VI DELER VORES ERFARING

Som en del af din forberedelse inviterer vi dig og mindst én af dine forældre til et stort forberedelsesmøde i foråret inden afrejsen. Dette møde er obligatorisk. Vi vil tilbringe en hel dag sammen, hvor vi både vil gennemgå praktiske aspekter ved udvekslingsprogrammet i USA og afholde workshops med øvelser for både dig og dine forældre.

VISUM – ET NØDVENDIGT ONDE

Når du skal på High School i USA, skal du ansøge om et visum, og som en del af visumansøgningen skal du personligt møde op på ambassaden i København. Men bare rolig, du vil modtage grundig vejledning, og vi vil naturligvis hjælpe dig gennem hele processen!

PLACERING – DU HAR FÅET EN VÆRTSFAMILIE

"Hvornår får jeg besked om min værtsfamilie?" er det spørgsmål, vi oftest får. Det er vigtigt at huske, at værtsfamilierne er frivillige, og det er en stor beslutning for dem at åbne deres hjem og hjerter for en ny person. Derfor kan vi ikke give dig en præcis dato for, hvornår din værtsfamilie bliver fundet. En sen tildeling betyder ikke, at det bliver en dårlig placering!

AFREJSE – PÅ GENSYN FAMILIE OG VENNER. GODDAG NYE VENNER OG STORE EVENTYR!

Endelig er tiden kommet til at tage afsted! Der er afgange i løbet af juli, august og september. Som regel vil du skulle rejse cirka en uge før skolestart. Nyd dette store eventyr - før du ved det, vil du allerede være hjemme igen!

TAG DET FØRSTE SKRIDT I DAG – DET ER GRATIS OG HELT UFORPLIGTENDE!

Deltag i en gratis indledende samtale med GO! High School. Du kan kontakte os på telefonnummeret 70 60 55 35 eller bestille et interview nedenfor.

EFTERSKOLE ELLER HIGH SCHOOL - FIND SVARET HER!

Står du over for valget mellem Efterskole og High School? Vi mener, at begge muligheder kan være gode, men her er nogle grunde til, hvorfor vi finder High School i USA særligt interessant. Se om det matcher dine interesser!

HVEM KAN KOMME PÅ UDVEKSLING? 

OPTAGELSESKRAV

For det første skal vi godkende dig som person og føle os trygge ved at sende dig afsted. Der er også visse formelle krav:

  • Du skal være fyldt 15 år og højst være 18 1/2 år gammel ved afrejsen til USA.
  • Du skal have været skoleaktiv på fuld tid året op til afrejse.
  • Du må ikke have fuldført en ungdomsuddannelse.
  • Du skal have bestået i alle fag og helst have et gennemsnit på mindst 6 eller derover.
  • Generelt skal du være i god fysisk form og have et godt helbred.
  • Du skal være moden, motiveret og fleksibel.

ENGELSK-NIVEAU

Inden din rejse til USA skal du deltage i en engelsktest kaldet ELTIS (English Language Test for International Students). Testen vurderer dit engelskniveau baseret på en lytteøvelse og en læseøvelse, hvorfra vi beregner en samlet score. De fleste danske elever har gode engelskfærdigheder i forhold til det internationale gennemsnit og bør ikke have problemer med at bestå testen.

EN GOD INDSTILLING ER VIGTIG!

Ud over de formelle krav er din indstilling som elev også utrolig vigtig! Når du vælger at tage på udveksling til USA, er det afgørende at have en positiv og åben indstilling til dine nye omgivelser. Det er vigtigt at huske, at det er dig, der har valgt at udforske en anden kultur.

Som udgangspunkt er det også dig, der skal tilpasse dig. Hele idéen med udveksling er, at du skal lære den amerikanske kultur bedre at kende. Selvom det kan være meget anderledes end det, du er vant til, er det en del af udfordringen og ikke mindst oplevelsen.

Det kan være udfordrende at starte forfra med en ny familie, nyt sprog, nye venner og en ny skole, men som mange elever før dig kan fortælle, så er det absolut indsatsen værd!

Jeg vil gerne kontaktes ang. High School i USA!