Om økonomi og COVID-19
OM ØKONOMI & COVID-19
OM ØKONOMI OG COVID-19

information om udveksling & corona

økonomisk sikkerhed

GO! HIGH SCHOOL ER EN NY, MEN MEGET ERFAREN OG STÆRK ORGANISATION!

Bag GO! High School ApS står Danmarks nok mest erfarne team, som har drevet organisationer inden for udveksling i mange år, også igennem svære kriser såsom 9/11 og finanskrisen. Så vi er ikke bange for eller uvante med udfordringer. 

Men i disse Covid-19 tider bliver vi alligevel nogle gange spurgt, om vi ikke er ekstra udsatte som en ny organisation, og her er svaret faktisk nej. Vi forstår selvfølgelig logikken bag spørgsmålet, idet mange nye virksomheder under normale omstændigheder er mere sårbare end gamle virksomheder. Men det gælder bare ikke i denne uvante situation. Lad os forklare hvorfor.

Udveksling adskiller sig fra de fleste brancher på flere punkter. Ét af de vigtigste er, at der ikke skal købes varer ind eller laves andre tunge investeringer, før vi kan komme i gang.

MOMENTO EDUCATION APS ER GO! HIGH SCHOOLS STÆRKE SØSTERSELSKAB

GO! High School er søsterselskab til en dokumenterbart meget stærk organisation, nemlig Momento Education, som flere gange har fået den højest mulige AAA kreditvurdering. Men selv i Momento bliver vi alligevel nogle gange spurgt: “Hvad nu hvis Momento går konkurs?” Og igen må man sige, at det er rigtigt, at flere organisationer i rejse- og udvekslings-branchen desværre er gået konkurs på grund af Covid-19 udfordringerne.

Men Momento havde inden Covid-19 en rigtig stærk økonomi, i modsætning til dem som nu er gået konkurs, og det er klart, at dem som var mest sårbare, også er dem, som ikke kunne klare de yderligere udfordringer, som Covid-19 har betydet for os alle. 

Man kan simpelthen lettere sætte tæring efter næring, og dette i endnu højere grad som en ny og selvstændig organisation, end flere af de store gamle organisationer, som slæber rundt på dyre hovedkontorer. I GO! har vi med andre ord det antal ansatte, vi skal bruge til at håndtere det antal elever, som vi får ind. Hverken mere eller mindre.

Dernæst er vores betalingsstruktur bevidst sat op således, at vi først skal betale vores partnere i udlandet, når den sidste delbetaling fra vores elever er landet. Det betyder for det første, at vores likviditet ikke ret nemt bliver presset, og for det andet, at vi faktisk holder pengene tilbage i Danmark, indtil vi ved, at der bliver et program i det pågældende land. Det er en helt anden risikoprofil, end de fleste andre brancher har.

Du løber således ikke nogen yderligere risiko, fordi vi er nye! 

Men tag ikke bare vores ord for det, undersøg det gerne selv. Vi kan anbefale at kigge på hjemmesider som denne, hvor man kan se, hvor godt polstret Momento faktisk er, og eventuelt selv søge på nogle af dem, I ellers overvejer at rejse med. Det vil måske overraske jer at finde ud af, at nogle af de store organisationer, som ellers påstår at være stærke, faktisk er temmelig udfordrede på deres økonomi – ingen nævnt, ingen glemt.

GO! High School & corona

SÅDAN HÅNDTERER VI COVID-19 HOS GO! High School

I disse tider får vi af gode grunde mange spørgsmål til Covid-19 og det kommende skoleår. Det vigtigste er nok spørgsmålet om, hvad  der sker, hvis USA må lukke grænserne ned igen grundet COVID-19.

Hvad sker der, hvis USA er lukket ned ved afrejse?
Hvis USA er lukket ned på afrejsetidspunktet, og du derfor ikke kan komme afsted, vil du blive tilbudt følgende:

Sammen finder vi en alternativ destination via vores søsterselskab Momento Education, eller du kan udskyde opholdet til næste år(*).  

Begge dele vil være gratis for jer, også selvom det vil betyde et stort ekstraarbejde for os i GO! High School. 

Hvis vi mod formodning ikke kan finde en løsning, som vi alle er tilfredse med, vil I blive tilbudt refusion af programafgiften. 

I praksis følger vi løbende udviklingen, og så forholder vi os sammen med jer til den virkelighed vi ser derude. Igen, det vigtigste er, at vi sammen finder en god løsning for netop dig!

*) Bemærk: I de fleste andre lande, såsom Norge, Sverige og Tyskland, så tager eleverne en pause i gymnasiet, tager på udveksling og kommer så hjem og fortsætter. Det er en helt fin måde at gøre det på, og det er altså kun i Danmark, at flertallet vælger at tage afsted inden gymnasiestart.

PAS PÅ FORSIKRINGER SOM IKKE DÆKKER! 

Nogle organisationer sælger nu nye tryghedsforsikringer, som de omtaler med en masse flotte ord. 

Vores råd er: Læs betingelserne grundigt, da de forsikringer, som vi indtil nu har set vores konkurrenter udbyde, faktisk ikke dækker ved netop Covid-19! Så er man jo lige vidt, eller i vores øjne er man endnu værre stillet, fordi man har købt en forsikring, som faktisk ikke dækker det, der er relevant. Det, mener vi, er falsk tryghed og spild af penge.

SPØRG LØS! EN ÅBEN OG ÆRLIG DIALOG ER VEJEN FREM!

Det er meget vigtigt for os, at vores elever såvel som vores forældre kan føle sig trygge, når de vælger at indgå et samarbejde om et udvekslingsophold med GO! High School. 

Generelt tror og håber vi, at I vil opleve os som en meget åben og ærlig organisation, som gerne svarer på spørgsmål, også om alt det der foregår i maskinrummet. 

ANSTÆNDIGHED OG ÆRLIGHED VARER LÆNGST

Så samlet set, så er det svært at pege på en organisation, som skulle være bedre rustet til at klare modgang, og som samtidig kan være lige så hurtige til at omstille hverdag og udgifter til den nye situation som vi er det i GO! High School og Momento. 
 
Mindst lige så vigtigt er det for os, som arbejder i Momento og GO! High School, at dette alt sammen i sidste ende også er et spørgsmål om etik og moral.

Vi er her for at skabe store oplevelser for de unge og byde på den højest mulige kvalitet i vores arbejde, hele vejen rundt. 

Hele vores fundament som organisation og som mennesker er, at vi tror på at anstændighed og ærlighed varer længst. Derfor har vi overlevet kriser før, og derfor står vi her endnu!

 

 

Kontakt os