3pigerflet
ELEVHISTORIER
ELEVHISTORIER

om at være udvekslingsstudent på high school i usa

MØD GO! HIGH SCHOOLS ELEVER!

Herunder kan du se læse hilsner og se billeder og videoer fra nogle af vores tidligere og nuværende elever, som allerede har været eller lige nu er afsted på deres livs eventyr i USA! Vi er mega stolte af vores seje elever, så vi elsker at vise deres historier, videoer og billeder frem her på siden. Tag et kig og bliv inspireret af alle deres eventyr og oplevelser!

Skal det være dig til næste år?

VIDEOHILSENER FRA MISSOURI, OHIO, COLORADO & MARYLAND

På det her tidspunkt har vores elever været afsted i omkring 2 måneder, og nu har nogle af dem sendt små hilsener til os og vores kommende elever – se videoerne fra Johanne, Lasse, Matilde og Alma, og hør mere om, hvordan de første måneder er gået, og hvad de har oplevet indtil videre!

rebecca i louisiana

Rebecca er i Louisiana i en by med omkring 50.000 indbyggere! Her han hun allerede kastet sig ud i en masse aktiviteter på skolen og med værtsfamilie:

“Grunden til jeg vildt gerne ville afsted er, at jeg altid gerne har ville til udlandet og prøve at bo og leve i en ny kultur og i en ny familie, hvor man kommer til at får en masse gode og fede oplevelser og nye bekendtskaber. Jeg fik så min familie ca. 1 måned før afrejse, så vi nåede at skrive sammen og FaceTime inden jeg rejste. I lufthavnen blev jeg hentet af min host mor og søster + nabopigerne, min lokale kontaktperson og “underviser” Kathy.

Min skole ligger i 5 minutter i bil fra mit hus. Om morgen kører jeg med de to nabopiger, som er Seniors på skolen. Jeg er Junior. Her har jeg mange forskellige klasser, en af dem er fx Digital Media, hvor vi er en gruppe på 10, som står for skolens sociale media’s. 

Alle her er vildt vedkommende, og jeg har allerede fået en masse venner. Min familie har været så søde allerede at have taget mig med ud og oplever mange forskellige ting, f. eks. deres lakehouse. Vi var i Baton Rouge, hvor vi skulle besøge min host søster, der går på LSU. I samme anledning var jeg også til min første College kamp. Jeg var også en tur i Texas’s Fort worth med min værtsfamilie, hvor vi besøgte noget familie.

Jeg er også på skolens dansehold, som optræder med til pep rallys og til kampene. I fredags fik jeg også jobbet som Mascot. Til football kampe har student sektionen altid et tema, bl.a. Hill Billy en af gangene!”

Lasse i Ohio

“Jeg har nu været i Beavercreek Ohio i lidt over to måneder, og det har indtil videre været en fantastisk oplevelse. Min host familie har været virkelig søde mod mig, de føles allerede som min anden familie. Jeg får oplevet en masse hver eneste weekend. Jeg er også blevet rigtig gode venner med min host bror fra Tjekkiet. I skolen gør det også rigtigt godt og jeg har fået en masse nye venner. Efter skolen spiller jeg fodbold, hvilket også har været rigtigt sjovt. Der er i dag 28 grader, og det har ligget i mellem 25-35 siden jeg kom, så det er også fantastisk, når man ikke spiller fodbold i hvert fald!”

matilde i colorado

“Here is my host family and I! Vi var her taget på tur til Colorado Springs og besøgte the Garden of The Gods! Det var ret fedt. Homecoming Spirit Week er også begyndt. Aktiviteten var at pynte skolen med alt der matchede vores hoco theme «We’ve got the beat», mega fedt. Og temaet på førstedagen var så 70’er tema, eller faktisk Mamma Mia Mandag, så her er et godt billede af mig og nogle andres elevers udklædning<33 Det var så fedt at se folk gå all in med deres udklædninger i løbet af ugen!”

mød line & victoria

Line og Victoria rejste med GO! High Schools søsterselskab Momento Education, inden Momento oprettede GO! High School som en specialiseret USA-afdeling. Victoria tog til Lee Summit i staten Missouri, og Line boede hos en familie i Maddison, Alabama.

De er enige om, at deres år i USA var oplevelser for livet! Se deres oplevelser som udvekslingselever hos Momento Education og lær om forberedelsen i Danmark, værtsfamilier, skolen, venner og fritid i USA. De giver også gode råd til, hvordan man får mest ud af sit år!

AMALIE I TEXAS

Jeg har nu været på udveksling i lidt over en måned. Welcome days i New York var en god start på opholdet og virkelig sjovt! Da jeg ankom til Texas, skulle jeg overnatte hos min lokale koordinator, hvilket var vildt hyggeligt og sjovt, da hun har to andre udvekslingsstudenter fra Korea og Italien. Næste morgen blev jeg hentet af min værtsmor, og siden den dag er tiden virkelig fløjet afsted. Jeg har mødt en masse nye mennesker og fokuseret meget på skolen. High School er så sjovt – virkelig! Det er meget anderledes i forhold til Danmark, alle er søde og hjælpsomme. Jeg har været til mit første football game, og det var virkelig sjovt, og inden kampen havde vi også et pep rally på skolen. Vi har også lige haft homecoming week, hvor man skulle klæde sig ud hver dag (jeg vandt prisen som den bedst udklædte sammen med min værtssøster), og så fredag havde vi homecoming game, som er en stor ting herover. På min skole er der også to andre udvekslingsstudenter fra Italien og Tyskland, og de er virkelig søde. Mig og min værtsfamilie har spist middag med de andre udvekslingsstudenter og deres værtsmor (de bor sammen). Alt i alt er der sket en hel masse, og jeg nyder det virkelig. Hver dag er en ny oplevelse!

Amalie i Texas

Jeg har nu været på udveksling i lidt over en måned. Welcome days i New York var en god start på opholdet og virkelig sjovt! Da jeg ankom til Texas, skulle jeg overnatte hos min lokale koordinator, hvilket var vildt hyggeligt og sjovt, da hun har to andre udvekslingsstudenter fra Korea og Italien. Næste morgen blev jeg hentet af min værtsmor, og siden den dag er tiden virkelig fløjet afsted. Jeg har mødt en masse nye mennesker og fokuseret meget på skolen. High School er så sjovt – virkelig! Det er meget anderledes i forhold til Danmark, alle er søde og hjælpsomme. 

High School USA

Jeg har været til mit første football game, og det var virkelig sjovt, og inden kampen havde vi også et pep rally på skolen. Vi har også lige haft homecoming week, hvor man skulle klæde sig ud hver dag (jeg vandt prisen som den bedst udklædte sammen med min værtssøster), og så fredag havde vi homecoming game, som er en stor ting herover. På min skole er der også to andre udvekslingsstudenter fra Italien og Tyskland, og de er virkelig søde. Mig og min værtsfamilie har spist middag med de andre udvekslingsstudenter og deres værtsmor (de bor sammen). Alt i alt er der sket en hel masse, og jeg nyder det virkelig. Hver dag er en ny oplevelse!

se film fra internationale elever fra deres år i usa

JACOB

Under mit ophold i USA, var jeg med min værtsfamilie til “lunch’n’pool” ved en af familiens gode venner. Familiens venner havde en datter, som skulle være senior på skolen, ligesom mig, og derfor inviterede hun nogle venner på besøg, så jeg kunne møde nogle af dem, jeg skulle gå i skole med. De inviterede mig til en “Lake-Day”. Til “Lake-Day” var vi henne ved en af mine venner, som havde et hus ved en sø. Vi spiste der, og senere på aftenen tog vi hans båd ud på søen.

Min første dag på en amerikansk skole viste, at det er meget anderledes fra den danske skole. For eksempel er der størrelsen. På min skole er der 2300 elever alle i alderen 14-19. Mens der var ca. 600 elever i alderen 6-16 på min skole i Danmark. Hvis du skal på toilet i timen, skal du have et adgangspas, som skal underskrives af læren, og der er politi overalt på skolen.

Jeg fik helt selv lov til at lave dit skema. Engelsk og amerikansk historie er obligatoriske fag, men de sidste 5 fag valgte jeg selv. Der er over 100 fag på skolen, så der er er bredt udvalg. De fag jeg har valgt er: fysik 1, algebra 2, avanceret vægtløftning, ingienør og arkitekt fag og lektietime.

Lektierne herovre er der nogle flere af, derfor har jeg valgt at have en time, hvor jeg kan lave lektier. I andet semester skal jeg desuden have amerikansk sport, som er et fag, hvor man udelukkende spiller amerikanske sportsgrene.

Fredag så jeg skolens amerikanske fodboldhold spille mod en anden skole. Det var et stort stadion, og de havde gjort meget ud af det med blandt andet: cheerleaders, bands, dansere osv. Lørdag tog min værtsfamilie og jeg ind til Kansas-City, hvor vi skulle spise på en berømt mexicansk restaurant og bagefter i et outlet.

High School USA

Lektierne herovre er der nogle flere af, derfor har jeg valgt at have en time, hvor jeg kan lave lektier. I andet semester skal jeg desuden have amerikansk sport, som er et fag, hvor man udelukkende spiller amerikanske sportsgrene.

Fredag så jeg skolens amerikanske fodboldhold spille mod en anden skole. Det var et stort stadion, og de havde gjort meget ud af det med blandt andet: cheerleaders, bands, dansere osv. Lørdag tog min værtsfamilie og jeg ind til Kansas-City, hvor vi skulle spise på en berømt mexicansk restaurant og bagefter i et outlet.

High School USA

RASMINE

Hej allesammen, her er en lille update om året i USA!

Jeg har mødt en pige, der hedder Jasmine, hvis mor er fra Danmark, hun er virkelig sød!

Da football-sæsonen startede, var jeg til min første football-kamp med min veninde Sofia, og jeg kunne rigtig godt lide det! Alle Freshmen var inviterede, og vi fik middag og en t-shirt med i prisen.

Jeg var for eksempel med den amerikanske organisation, jeg rejser med, på tur til Stone Mountain. Her fik vi en masse information, og jeg mødte andre udvekslingselever. Om aftenen så vi et laser-show på bjerget, og det var så cool! Der var også fyrværkeri med i showet!

Jeg begyndte at gå til ridning og fik også privat sprogundervisning for at lære ordene på engelsk.

Skolen var rigtig god, selvom det er lidt sværere på engelsk, og der er mange lektier. Både eleverne og lærerne er virkelig søde og hjælpsomme.

Prom i USA

LAURA

Nu er det ca 1,5 måned siden jeg kom til Amerika. Der er sket rigtig meget siden jeg kom, det har været vildt fedt, men også meget anderledes end hvad jeg er vant til. For det første så var det en mega fed orientation camp, vi hyggede helt vildt meget sammen os danskere og et par stykker fra andre lande. Det var en god måde at samle os før vi skulle ud til vores familier, så vi lige kunne komme ovenpå jetlagget og vænne os til at tale engelsk, især da de splittede os op på den første dag, men det kom der kun noget positivt ud af! Det var en vildt fed oplevelse!

Den første uge i skolen startede jeg til Cross Country, det er super fedt, man får lært en masse nye mennesker at kende gennem de forskellige sportsgrene, og på den måde har man også noget at lave efter skole. Når jeg kigger tilbage på det, er jeg helt vildt glad for at jeg meldte mig til, men til tider kan det godt være ret hårdt, men når jeg tænker over hvor meget jeg får ud af det, så er det helt klart det værd! Værtsfamilien kunne ikke havde været et bedre match. Fra jeg mødte dem første gang er det kun blevet bedre og bedre, alle amerikanerne er så åbne og hele kulturen er bare så anderledes, men på den gode måde. Min værtsfamilie består af en ældre dame, hende bor jeg ved, men jeg har på en måde to hjem, for hendes søn og hans kone har to piger omkring min alder, og de går på den samme skole som mig. Vi er sammen med dem flere gange i løbet af ugen.

Da jeg fandt ud af, at jeg skulle bo hos en ældre dame synes jeg, at det var lidt mærkeligt, jeg var bange for om vi havde noget til fælles og om vi havde noget at snakke om, men da jeg kom til at tænke mere og mere over, det blev det en positiv ting. Hun har ikke rigtig noget hun skal nå i hverdagen, og hendes skema er meget løst hvilket vil sige at har tid til at være sammen. Set oppe fra skal man bare huske at se på de positive ting og være åben over for alle muligheder, for alle familier er unikke og de åbner deres hjem for dig så du kan åbne dig op for dem og føle dig tilpas.

Det handler bare om at prøve at nyde hvert et sekund, for tiden går så hurtigt og der sker så mange nye ting hele tiden, så det er bare med at være der i øjeblikket og opleve det! – Laura

Laura

Nu er det ca 1,5 måned siden jeg kom til Amerika. Der er sket rigtig meget siden jeg kom, det har været vildt fedt, men også meget anderledes end hvad jeg er vant til. For det første så var det en mega fed orientation camp, vi hyggede helt vildt meget sammen os danskere og et par stykker fra andre lande. Det var en god måde at samle os før vi skulle ud til vores familier, så vi lige kunne komme ovenpå jetlagget og vænne os til at tale engelsk, især da de splittede os op på den første dag, men det kom der kun noget positivt ud af! Det var en vildt fed oplevelse!

Den første uge i skolen startede jeg til Cross Country, det er super fedt, man får lært en masse nye mennesker at kende gennem de forskellige sportsgrene, og på den måde har man også noget at lave efter skole. Når jeg kigger tilbage på det, er jeg helt vildt glad for at jeg meldte mig til, men til tider kan det godt være ret hårdt, men når jeg tænker over hvor meget jeg får ud af det, så er det helt klart det værd!

High School Udveksling USA

Værtsfamilien kunne ikke havde været et bedre match. Fra jeg mødte dem første gang er det kun blevet bedre og bedre, alle amerikanerne er så åbne og hele kulturen er bare så anderledes, men på den gode måde. Min værtsfamilie består af en ældre dame, hende bor jeg ved, men jeg har på en måde to hjem, for hendes søn og hans kone har to piger omkring min alder, og de går på den samme skole som mig. Vi er sammen med dem flere gange i løbet af ugen.

Da jeg fandt ud af, at jeg skulle bo hos en ældre dame synes jeg, at det var lidt mærkeligt, jeg var bange for om vi havde noget til fælles og om vi havde noget at snakke om, men da jeg kom til at tænke mere og mere over, det blev det en positiv ting.

High School USA

Hun har ikke rigtig noget hun skal nå i hverdagen, og hendes skema er meget løst hvilket vil sige at har tid til at være sammen. Set oppe fra skal man bare huske at se på de positive ting og være åben over for alle muligheder, for alle familier er unikke og de åbner deres hjem for dig så du kan åbne dig op for dem og føle dig tilpas.

Det handler bare om at prøve at nyde hvert et sekund, for tiden går så hurtigt og der sker så mange nye ting hele tiden, så det er bare med at være der i øjeblikket og opleve det! – Laura

Jeg vil gerne kontaktes ang. High School i USA!